<strong>Hævede fødder? Sådan hjælper wide fit sko</strong>

Hævede fødder? Sådan hjælper wide fit sko

Hvorfor får man hævede fødder?

Hævede fødder kan opstå af mange forskellige årsager og er et almindeligt problem, som mange oplever på et tidspunkt i deres liv. Det kan være meget ubehageligt og gøre det svært at finde passende fodtøj. Blandt de mest almindelige årsager til hævede fødder er varme, graviditet, gigt og væskeophobning.


  • Varme: Når temperaturen stiger, udvider blodkarrene sig, hvilket kan føre til væskeophobning i fødderne. Derfor oplever mange, at deres fødder hæver om sommeren eller i varme klimaer.
  • Graviditet: Hormonelle ændringer under graviditet øger mængden af væske i kroppen, hvilket kan medføre hævede fødder.
  • Gigt: Den kroniske tilstand kan forårsage betændelse og væskeophobning i fødderne, hvilket resulterer i hævelse og ømhed.
  • Væskeophobning: Ødem kan skyldes faktorer som langvarig ståen eller siddestilling, visse medicinske tilstande og kostvaner. Disse faktorer kan alle bidrage til, at fødderne føles tunge og ubehagelige.

Går du i de forkerte sko? 

At bære de forkerte sko grundet hævede fødder kan forværre situationen og have alvorlige konsekvenser for dine fødder. Stramme eller dårligt passende sko kan føre til ømhed og smerter i fødderne. Hvis man fortsætter med at bære forkerte sko over længere tid, kan det resultere i langvarige fysiske problemer som hælspore, ligtorne og endda deformiteter som hammertæer.


Det er derfor vigtigt at prioritere komfort uden at nedprioritere stil. Især for dem med hævede fødder er det muligt at finde sko, der både ser godt ud og føles behagelige. Ved at vælge det rigtige fodtøj kan man undgå mange af de problemer, der følger med hævede fødder, og sikre, at man både kan bevæge sig frit og se godt ud.


Plads til hævede fødder med Zizzi’s wide fit sko

Hævede fødder kan være en daglig udfordring for mange, og det kan være svært at finde sko, der både er komfortable og stilfulde. Hos Zizzi har vi løsningen med vores udvalg af brede sko, som med deres ekstra vidde imødekommer hævede fødder. Vores brede sko er ikke kun praktiske, men også moderne og alsidige, så du kan finde det perfekte par til enhver lejlighed.

Tips til at vælge de rette sko til hævede fødder

Når du vælger sko til hævede fødder, er det vigtigt at tage højde for nogle vigtige faktorer:


  • Justerbarhed: Sko med snørebånd, velcro eller justerbare stropper er ideelle, da de giver mulighed for at tilpasse skoens pasform i løbet af dagen. Når dine fødder hæver, kan du løsne snørebåndene eller stropperne for at give mere plads og reducere trykket på dine fødder. Dette fleksible design sikrer, at dine sko altid passer perfekt, uanset hvordan dine fødder ændrer sig.
  • Åndbarhed: Materialer som læder og mesh er fremragende valg, fordi de tillader bedre luftcirkulation omkring dine fødder. God ventilation hjælper med at holde fødderne kølige og tørre, hvilket kan mindske hævelse og ubehag. Åndbare sko forhindrer også opbygning af fugt og varme, som kan forværre hævelsen, især i varmt vejr.
  • Støtte: Svangstøtte og polstring er afgørende for at reducere tryk og ømhed i dine fødder. Sko med god svangstøtte hjælper med at fordele vægten jævnt over hele foden, hvilket kan forhindre overbelastning af visse områder. Polstring, især i sålen og omkring hælen, giver ekstra komfort og absorberer stød, hvilket er vigtigt for at undgå smerter og træthed i fødderne.
  • Fleksibilitet: Sko med elastiske paneler eller fleksible såler er designet til at tilpasse sig dine fødders form og bevægelse. Elastiske paneler giver ekstra stræk, hvilket er ideelt for hævede fødder, da de tilpasser sig ændringer i fodens størrelse i løbet af dagen. Fleksible såler giver naturlig bevægelse og komfort, hvilket gør det lettere at gå uden at føle sig begrænset af stive sko.

Ved at vælge sko, der opfylder disse kriterier, kan du sikre, at dine fødder forbliver komfortable og godt understøttede hele dagen. Hos Zizzi er vi stolte af at tilbyde et bredt udvalg af sko, der lever op til disse standarder, så du kan finde den perfekte kombination af stil og komfort, uanset dine behov.


Hos Zizzi er vi dedikerede til at tilbyde sko, der ikke kun ser godt ud, men også giver den nødvendige komfort og støtte for dem med hævede fødder. Uanset om du leder efter det perfekte par sneakers, sandaler eller støvler, har vi noget, der passer til dine behov og din stil. Besøg os i dag og find dine nye yndlingssko, der giver dine fødder den plads og komfort, de fortjener.


Wide fit sko med udskiftelige indlægssåler

Wide fit sko med udskiftelige indlægssåler er en innovativ løsning, der kan tilpasses efter behov. Disse sko gør det muligt at justere pasformen i løbet af dagen, hvilket er ideelt for dem, hvis fødder ændrer sig i løbet af dagen.


  1. Tilpasning af skoens pasform: Udskiftelige indlægssåler gør det nemt at tilpasse skoen efter fodens aktuelle behov.
  2. Optimal komfort: Ved at justere indlægssålerne i løbet af dagen kan du opretholde optimal komfort.

Sko, der tillader tilpasning som snøresko eller sko med velcro-lukninger, er også en god løsning. Zizzi tilbyder også sko med elastikker, som giver ekstra fleksibilitet og komfort.

Hævede fødder behøver ikke være et modeproblem

Hævede fødder kan være et stort problem for mange, især når det kommer til valg af fodtøj. Mange sko er ikke designet til at rumme hævelse, hvilket kan føre til ubehag og smerte. Heldigvis har Zizzi en løsning med deres bredere sko, som er både praktiske og stilfulde.


Smarte outfits - selv med hævede fødder

Det er muligt at skabe stilfulde outfits selv med brede sko. Her er nogle praktiske råd til at matche brede sko med forskellige outfits:


  • Til arbejde: Vælg elegante brede sko, der passer godt til din arbejdsuniform eller kontortøj.
  • Til fritid: Sneakers og komfortable sandaler kan nemt matches med afslappet tøj som jeans eller sommerkjoler.
  • Til særlige lejligheder: Find stilfulde brede sko, der passer til dine festlige outfits, så du både kan se godt ud og føle dig godt tilpas.

Ved at integrere brede sko som nøgleelement i din garderobe, kan du opnå både komfort og stil, uanset hvilken situation.