<strong>Sådan vasker du dine menstruationstrusser</strong>

Sådan vasker du dine menstruationstrusser

Se her vores vaskeguide til Zizzis menstruationstrusser.

Vaskeguide til menstruationstrusser

Den månedlige cyklus bringer ikke kun hormonelle forandringer, men også en følelse af fornyelse og en påmindelse om den naturlige rytme i kroppen. Mens engangsprodukter ender i skraldespanden, kræver brugen af menstruationstrusser en smule mere opmærksomhed fra din side. Find ud af hvordan du vasker og vedligeholder dine Zizzi menstruationstrusser i denne vaskeguide, så trusserne kan bruges igen og igen.


Hvordan vasker jeg mine menstruationstrusser?

Når du køber menstruationstrusser, er det vigtigt at vaske dem inden første brug. Skyl dem i hånden eller brug et skånsomt vaskemaskineprogram med en temperatur på maksimalt 30 grader. Efter hver brug er det afgørende at følge disse trin samt eventuelle plejeinstruktioner nøje. Her er vores anbefalede vaskeinstruktioner for menstruationstrusser:


1. Skyl trusserne i koldt vand efter brug

Efter hver brug er det en god idé at skylle dine menstruationstrusser i koldt vand. Dette hjælper med at fjerne overskydende blod og forhindrer pletter i at sætte sig. Du kan med fordel bruge dine hænder til forsigtigt at gnide trussens kerne - det vil sige bunden af trusserne, der ligger op mod vulva - for at sikre, at den er ren. For genstridige pletter kan du bruge en pletfjerner specielt designet til sart materiale. Undgå at lade dine menstruationstrusser ligge i blød i længere tid. 


2. Vask i hånden eller i vaskemaskinen ved 30 grader

Når det er tid til at vaske dine menstruationstrusser, placér dem i vaskemaskinen og vælg en skånsom cyklus ved en temperatur på 30 grader. Anvend mild sæbe, og undgå at bruge hårde vaskemidler, blegemiddel eller skyllemiddel, da de kan beskadige stoffet og påvirke dets sugeevne. For ekstra beskyttelse kan du overveje at bruge en vaskepose.


Du kan også håndvaske menstruationstrusserne. Brug koldt vand (maksimalt 30 grader) og en mild sæbe. Gnid forsigtigt stoffet for at løsne eventuelle rester.


Du kan sagtens vaske menstruationstrusserne sammen med dit almindelige undertøj og tøj for at minimere antallet af vaske.


3. Lad trusserne lufttørre

Undgå at bruge tørretumbler til at tørre dine menstruationstrusser. Varme kan skade stoffet og forringe trussens absorberende evne. Hæng trusserne til tørre i et godt ventileret område. Mens Zizzi menstruationstrusser kan tage længere tid om at tørre end dit almindelige undertøj på grund af de forskellige lag i trussen, er det stadig den bedste måde at bevare deres kvalitet og funktion på.


Ved at følge disse trin kan du sikre dine menstruationstrussers holdbarhed og effektivitet.


"Jeg anbefaler, at have lige så mange menstruationstrusser, som antallet af dage din menstruation varer. På den måde behøver du ikke vaske og tørre dem så ofte under din menstruation.” - @lillisstyle

Ofte stillede spørgsmål

Ja, menstruationstrusser kan vaskes i hånden med koldt vand og et mildt vaskemiddel. Dette er en skånsom måde at rengøre dem på og kan forlænge deres levetid.

Ja, du kan vaske menstruationstrusser sammen med dit almindelige undertøj og tøj. Sørg for at vælge en skånsom cyklus og bruge et mildt vaskemiddel.

For at forkorte tørretiden kan du hænge menstruationstrusserne til tørre med vrangen udad. Dette gør, at det yderste absorberende lag tørrer hurtigere.

Det afhænger af din menstruationsblødning. På dage med kraftigere blødning kan det være nødvendigt at skifte dem oftere, mens de på dage med lettere blødning kan holde hele dagen.

Det anbefales at have 3-4 par ved let blødning og 5-7 par ved moderat til kraftig blødning, afhængig af hvor ofte du vasker dem.

Ja, mange kvinder bruger menstruationstrusser som en ekstra sikkerhed sammen med tamponer, menstruationskopper eller bind, især på dage med kraftigere blødning.

Med korrekt pleje kan vores menstruationstrusser holde i op til 2-3 år. Det er vigtigt at følge plejeinstruktionerne nøje for at forlænge deres levetid. Zizzis menstruationstrusser mister en smule sugeevne efter 20 vask.

Menstruationstrusser er vaskbare og kan genbruges, og de fungerer som et godt alternativ til bind og tamponer.